U SAD tvrde: Novi telefon odbija da se puni

Izvor: B92, 29.Dec.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SAD tvrde: Novi telefon "odbija" da se puni

Prošlo je više do godinu dana od Samsungovog fijaska s modelom Note 7, a sada se čini kako je njegov naslednik Note 8 takođe u problemima.

Prošle godine, baterija Note 7 bila je ugurana u tesan prostor zbog čega se grejala i na kraju prosto eksplodirala. Taj problem doveo je do zabrane unošenja Note 7 u avione, ali i ogromne štete za Samsungov marketing.

Korisnici su ovogodišnje modele S8, S8 Plus i Note8 naveliko hvalili, a Samsung je kupce uveravao kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su rešili sve probleme s baterijama. Međutim, sada se korisnici žale na forumu kompanije da Note8 neće da se puni kada se baterija skroz isprazni, već da se automatski iskljući.

Iako se čini da problem nije ni približno opasan kao eksplodirajuće baterije, Samsungu možda ponovno sledi PR katastrofa ako bude zahvaćen veći broj uređaja. Samsung je nakon debakla s Note 7 u proizvodni proces uređaja uvrstio i višestruko testiranje baterije, kako bi ublažili ljagu bačenu na Samsung Note brend.

Međutim, jedan od korisnika foruma snimio je video koji je objavio na YT gde prikazuje kako Note8 odbija da se puni ako je ispražnjen. Ne pomažu čak ni različiti punjači ili kablovi za punjenje. Mnogi korisnici su pokušavali da ožive Note8 pritiskivanjem kombinacije raznih tipki, ali telefon je i dalje ostao praktično mrtav.

Još nije jasno koliko uređaja ima ovu grešku, ali ih je kompanija uputila na korisnički servis. Trenutno se žale samo u Americi, i to korisnici Verajzona, Sprinta i T mobajla pa je moguće da se greška potkrala zbog prilagođavanja softveru operatera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.