Samsung zvanično objavio Jelly Bean (Android 4.1.2) za Galaxy S2 !

Izvor: Baguje.com, 25.Jan.2013, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung zvanično objavio Jelly Bean (Android 4.1.2) za Galaxy S2 !

I evo dočekali smo i taj trenutak kada nas je Samsung konačno obradovao i objavio zvaničan update za naš, sada već stari, Galaxy S2 telefon.
Sećate se pre nekoliko nedelja da se pojavila probna verzija, tj. verzija koju je Samsung interno testirao a korisnici su mogli da je probaju.  U toj verziji međutim nije bilo sve završeno te se stoga osetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << lag, tj. kočenje sistema, pojavljivale povremeno neke greške, baterija se mnogo brže trošila itd.
U finalnoj verziji koja se pojavila pre 2 dana, sve greške su otklonjene i sistem radi besprekorno.
Dakle, verzija je zvanična i možete da je preuzmete sa nekoliko adresa:
Link 1 Link 2 Link 3 Link 4 Neka poboljšanja u novoj verziji sistema:
Kretanje po menijima i u sistemu kao po maslacu (Zahvaljujući Project Butter) Potpuno promenjeno korisničko okruženje (identično kao Galaxy S3 i Note 2) TouchWiz Nature UX Samsung S servisi Unapređene mogućnosti kamere Nov sistem zaključavanja sa mnogo opcija Nove mogućnosti kao što su direktan poziv, pop-up play, smart stay (telefon se ne uspava sve dok ga gledate) Novi widgeti za desktop 2 moda za početnu stranicu Nov notifikacioni bar sa više prekidača Google Now Za ovaj update je prvi saznao sajt SamFirmwares koji se bavi isključivo ovakvim stvarima, i prema njiovim podacima ovo je najveći update do sada za neki ovako “star” telefon od strane bilo kog proizvođača. Podsetiću samo da smo i pre nešto manje od godinu dana takođe čekali na Ice Cream Sandwich i mislili da je Samsung na nas zaboravio.
Postupak instalacije Sa gornjih linkova preuzmite ceo paket (~540 MB). Otpakujte ga da dobijete fajl sa ekstenzijom .tar.md5. Tačno ime fajla je sledeće I9100XWLS8_I9100XXLS8_I9100FOPLS3_HOME.tar.md5. Zatim preuzmite program Odin3 sa adrese http://d-h.st/Hml, otpakujte Odin i pokrenite ga.
Vaš telefon sada ugasite, i koristeći kombinaciju tastera ga upalite (držite pritisnuto dugme za smanjivanje zvuka, home dugme i zatim dugme za paljenje telefona). Vaš telefon treba da se nađe u tzv. “Download mode” Sada spojite vaš telefon sa računarom i u programu Odin3, kao na slici iznad, treba da vam je u prvom polju detektovao mobilni telefon. Ukoliko jeste, treba da vam se pojavi zeleno polje, ukoliko nije, proverite da li imate instalirane sve drivere za vaš telefon na računaru. Ukoliko ih niste imali, skinite ih sa adrese http://www.mediafire.com/?4gwen7qlbpmeqck (izvor), pa ih instalirajte i restartuje rečunar pa krenite ponovo od koraka 2. Nakon uspešne detekcije sve što treba da uradite u programu Odin jeste da kliknete na dugme “PDA”, pronađete fajl samog sistema (taj od 540MB što smo skidali u koraku 1), izaberete ga i kliknete dugme “Start” pri dnu ekrana. Nakon 5-10 minuta prebacivanja novog sistema, vaš telefon će se restartovati i moći ćete uživati u Jelly Bean-u :) Ukoliko imate pitanja ili nekih problema prilikom instalacije, slobodno ostavite komentar ispod i rado ću pomoći. Takođe, ukoliko želite brži odgovor, posetite forum XDA gde na hiljade ljudi mogu da vam pomognu u svakom trenutku ukoliko negde zastanete.
 

Post "Samsung zvanično objavio Jelly Bean (Android 4.1.2) za Galaxy S2 !" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 25. 01. 2013.
Kategorije: Android, Mobilni, Samsung, Vesti | Tagovi: firmware, galaxy s2, update

Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.