Samsung uvodi SeeColors režim rada u liniju TV uređaja i monitora za 2023. godinu

Izvor: ItRešenja.com, 01.Jul.2023, 22:21

Samsung uvodi SeeColors režim rada u liniju TV uređaja i monitora za 2023. godinu

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je SeeColors režim rada kao dodatak svojoj liniji TV uređaja i monitora za 2023. godinu. Ova nova funkcija dostupnosti nudi različita podešavanja boja na osnovu stepena i vrste poteškoća prepoznavanja boja (CVD) i time nudi poboljšano iskustvo gledanja.

SeeColors režim rada nudi devet različitih podešavanja slike kako bi korisnici mogli da izaberu opciju koja im najviše odgovara. Ova funkcija prilagođava jačinu crvene, zelene >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << i plave boje da bi gledaoci mogli lako da razlikuju boje na ekranu u zavisnosti od stepena ili vrste CVD-a.

Ova funkcija, prvobitno uvedena kao aplikacija 2017. godine, pomaže osobama sa poteškoćama  sa prepoznavanjem boja da uživaju u ekranu onako kako on treba da se vidi. Sada je integrisana u menije dostupnosti na televizoru ili monitoru i pristupačnija korisnicima. Korisnici koji su već kupili model za 2023. godinu će moći da ažuriraju softver i tako dodaju SeeColors režim rada u meni dostupnosti.

Samsung je dobio sertifikat „Dostupnosti prepoznavanja boja“ organizacije TÜV Rheinland, kao priznanje sposobnosti SeeColors režima rada da pomogne osobama sa poteškoćama sa prepoznavanjem boja da više uživaju u sadržajima na Samsung ekranima. Ovo priznanje potvrđuje posvećenost kompanije Samsung u okviru vizije „Ekrani svuda, ekrani za sve“.

„Izuzetno nam je drago što uvodimo dodatne funkcije dostupnosti, uključujući SeeColors i Relumino režim rada, svojoj liniji TV uređaja i monitora za 2023. godinu kako bi pomogli osobama koje ne raspoznaju boje i slabovidima“, izjavio je Sekvu Džejsun Džong, izvršni potpredsednik Divizije za Vizuelne Prikaze kompanije Samsung Electronics. „U okviru vizije „Ekrani svuda, ekrani za sve“, nastavićemo da uvodimo inovacije i približavamo inkluzivne tehnologije svojim korisnicima.“ Za više informacija o funkcijama dostupnosti kompanije Samsung posetite www.samsung.com.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.