Izvor: Nezavisne Novine, 11.Nov.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung uspješno testirao prototip 5G mreže

Kompanija Samsung Electronics objavila je uspješno testiranje prototipa 5G mreže u saradnji s Kineskim institutom za mobilna istraživanja (China Mobile Research Institute, CMRI), što predstavlja prekretnicu u saradnji između dvije kompanije otkako je Samsung postao član China Mobile 5G Centra u junu 2016.

Tokom testiranja prototipa 5G mreže u Pekingu, ključne tehnologije - poput prostorne modulacije i FBMC-a (Filter Bank Multicarrier) su potvrđene za niske >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << frekvencije (3.5GHz), i testirani su propusnost podataka i odlazna komunikacija, prenosi klix.ba

Pomoću Samsungovog ultra visokog frekvencijskog prototipa 5G sistema i uređaja koje pokreće napredna tehnologija snopa zraka, Samsung i Kineski institut za mobilna istraživanja nastojali su da potvrde zajedničko izbođenje mmWave tehnologije i karakteristika frekvencije, uključujući mobilnost, maksimalnu propusnost, i kapacitet za raspoređivanje većeg broja korisnika, kao i prenos mmWave u zatvorenim prostorima, gubitak dosega itd.

"Da bismo ubrzali realizaciju standardizacije i komercijalizacije 5G mreže u Kini, u budućnosti ćemo nastaviti da jačamo naše zajedničke napore sa kineskom vladom, kao i sa operaterima", rekao je potpredsjednik i vodeći stručnjak Samsungovog instituta za istraživanje i razvoj u Pekingu Dai Jun Čang, saopštio je Samsung.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.