Samsung uspešno testirao 5G tehnologiju

Izvor: B92, 13.Maj.2013, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung uspešno testirao 5G tehnologiju

Kompanija Samsung Electronics saopštila je da je uspešno testirala superbrzu petu generaciju (5G) bežične tehnologije, koja će omogućiti korisnicima da npr. preuzmu ceo film za jednu sekundu.

Južnokorejski gigant tvrdi da su testovi pokazali da se jedan gigabajt može preneti za jednu sekundu s udaljenosti od nekoliko kilometara. Nova tehnologija, koja neće biti spremna za komercijalno tržište pre 2020. godine, ubrzaće prenos podataka i za nekoliko stotina puta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od tehnologije 4G LTE, koja još nije u upotrebi. To će omogućiti korisnicima da prenesu masivne datoteke, uključujući i digitalne filmove visoke rezolucije, praktično bez ograničenja.

"Korisnici će moći da uživaju u širokom spektru usluga kao što su 3D filmovi i igrice, zatim u streamingu sadržaja ultra visoke rezolucije (UHD) i medicinskim uslugama na daljinu."

Iz Samsunga takođe poručuju da su korišćenjem 64 antenskih elemenata rešili problem nepovoljnih karakteristika širenja talasa koji je do sada sprečavao prenos podataka na velikim udaljenostima koristeći pojase milimetarskih talasa.

Južna Koreja jedna je od najbolje povezanih zemalja na planeti, procjenjuje se da ima 20 miliona 4G korisnika.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samsung ubacio u 5G brzinu!

Izvor: Mondo, 13.Maj.2013

Kompanija Samsung razvila je tehnologiju koja će korisnicima do 2020. godine obezbediti ultra-brzu 5G bežicnu mrežu...Ovaj sistem omogućava prenos podataka koji je nekoliko stotina puta brži od postojećih 4G mreža, prenosi portal TechCrunch...Tehnologija 5G je sledeća generacija u odnosu na 4G...

Nastavak na Mondo...

Samsung uspešno testirao 5G tehnologiju

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2013, 09:00

Južnokorejska kompanija Samsung elektroniks uspešno je testirala telekomunikacionu mrežu 5G tehnologije, koja bi mogla da počne da se koristi od 2020. godine. ..Južnokorejska kompanija Samsung elektroniks:  Telekomunikaciona mreža 5G tehnologije bi mogla da počne da se koristi od 2020.   ..Telekomunikacioni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.