Samsung se izvinio obolelim radnicima i njihovim porodicama

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung se izvinio obolelim radnicima i njihovim porodicama

Kompanija Samsung izvinila se radnicima koji su dobili rak nakon što su radili u fabrici te korporacije, čime je završen desetina godina dug spor.

Otac preminulog 22-godišnjeg radnika i kopredsednik kompanije Kim Ki-Nam potpisali su zvaničnu nagodbu u Seulu pred drugim oštećenim radnicima.

"Iskreno se izvinjavamo radnicima koji su se razboleli i njihovim porodicama", rekao je Ki-Nam.

"Pogrešili >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << smo u proceni zdravstvenih rizika u našim fabrikama poluprovodnika i LCD-a", kazao je.

Grupe koje vode kampanje tvrde kako je oko 240 osoba dobilo bolesti vezane za rad u Samsungovim fabrikama.

Oko 80 njih je preminulo, među kojima mnoge mlade žene.

U sklopu dogovora koji je objavljen ranije ovog meseca, Samsung će isplatiti zaposlenima do 133.000 dolara po slučaju.

Zabeleženo je 16 vrsta tumora, neke druge retke bolesti, pobačaji i urođene bolesti kod dece zaposleh.

Ovaj skandal izašao je u javnost 2007. kad su bivši zaposleni i njihove porodice otkrile da su radnicima dijagnostifikovani razni oblici bolesti i da su mnogi preminuli.

Usledilo je deset godina suđenja i procesa koji su završili danas.

Ne zna se mnogo o povezanosti procesa proizvodnje u fabrikama i bolestima zaposlenih, jer je Samsung odbio da otkrije koje hemijske supstance koristi, tvrdeći da je to poslovna tajna.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Samsung se ispričao bivšim radnicima koji su dobili rak

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Nov.2018

SEUL - Tvrtka Samsung u petak se ispričala radnicima koji su dobili rak nakon što su radili u tvornici te korporacije, čime je završen nekoliko desetljeća dug spor...Otac preminulog 22-godišnjeg radnika i supredsjednik tvrtke Kim Ki-nam potpisali su službenu nagodbu u Seulu pred drugim oštećenim...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.