Izvor: S media, 22.Apr.2013, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung priprema čudo: Tablet koji pokreću misli

Samsung radi na tom projektu zajedno sa američkim naučnicima koji prave kacigu sa prijemnicima za EEG, preneli su danas francuski elektronski mediji.

Prvi obavljeni testovi omogućili su kontrolu Samsungovog tableta galaxyi tab 10.1 uz pomoć električnih impulsa mozga. Ti testovi su pokazali da je uz pomoć misli moguće pokrenuti određenu aplikaciju, odabrati kontakt, uputiti poziv ili izabrati određenu pesmu na plejlisti.

To bi, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako smatraju u Samsungu, moglo da omogući osobama sa posebnim potrebama da koriste svoje mobilne uređaje na prilagođeniji način.

Kontrola mobilnih uređaja i računara na daljinu i mislima nije nova stvar, ali je Samsung prvi proizvođač tableta i pametnih mobilnih telefona koji se konkretno angažovao na istraživanju vezanom za tu problematiku.

Izvor: Tanjug foto: Printscreen Youtube

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.