Samsung prijavio rast prihoda u vreme koronavirusa

Izvor: B92, 07.Apr.2020, 09:59

Samsung prijavio rast prihoda u vreme koronavirusa

Seul -- Samsung elektroniks je jedan od prvih većih tehnoloških giganta koji je objavio podatke o zaradi otkako je izbila pandemija koronavirusa.

U saopštenju objavljenom danas navodi se da prihodi su u prvom tromesečju iznosili 44,9 milijarde dolara što predstavlja rast od pet procenata u odnosu na isti period 2019. godine.

Očekuje se da će operativni profit porasti za tri procenta, na 5,23 milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara,

Detaljne podatke o razlozima prihoda Samsung objavljuje tek krajem aprila, ali stručnjaci nagađaju da je rast uzrokovan činjenicom da sve reći broj ljudi radi od kuće,a to zahteva samsungove komponente.

Ipak, neizbežno je da će kompanija biti pogođena pandemijom zbog očekivanog pada u klasičnoj prodaji i problema u lancu snabdevanja, kao i finansijska nesigurnost. To se možda još uvek ne odražava na prihode kompanije, ali mnogo toga zavisi od toga koliko će dugo trajati pandemija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.