Samsung ne kupuje RIM

Izvor: B92, 18.Jan.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung ne kupuje RIM

Glasina koja je počela da se širi kao požar i koja kaže da je RIM u potrazi za kupcem i da je Samsung prvi na listi potencijalnih novih vlasnika, danas je demantovana.

Samsung je reagovao brzo i bez ograda u izjavi Rojtersu objavio da "nismo razmišljali o kupovini RIM-a i to nas ne zanima"

Prve (nepotvrđene) informacije govorile su da je RIM, uz planove za licenciranje svog softvera, razmišljao i o prodaji delova ili cele kompanije i da je Samsung >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihov prvi i željeni izbor. Da li je to istina ili ne pokazaće vreme, ali ono što je sada potpuno jasno je da Samsung ne zanima da ulazi u ovu avanturu... Samsungov portparol Džejms Čang takođe je rekao da nije bilo nikkavih razgovora sa RIM-om na temu preuzimanja.

Ove glasine nisu prve ove vrste za obe kompanije. U septembru, Samsung je demantovao glasine da je zainteresovan za kupovinu HP-ovog webOS-a na identičan način, a RIM-ov spisak "potencijalnih" kupaca trenutno obuhvata Microsoft, Nokiju i Amazon.

Sledećih nedelja biće poznato da li je bilo koja od ovih kompanija zainteresovana da licencira BlackBerry 10. Ono što je evidentno je da, bez obzira što sse čini da je RIM zreo za prodaju – u delovima ili u celini - niko nije spreman trenutno da iskoristi tu priliku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samsung ne kupuje RIM

Izvor: KupiMobilni.com, 18.Jan.2012

Glasina koja je počela da se širi kao požar i koja kaže da je RIM u potrazi za kupcem i da je Samsung prvi na listi potencijalnih novih vlasnika, danas je demantovana.

Nastavak na KupiMobilni.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.