Samsung najavio NOVI MATERIJAL: Koristiće ga u konstrukciji Galaxy S22 uređaja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2022, 16:22

Samsung najavio NOVI MATERIJAL: Koristiće ga u konstrukciji Galaxy S22 uređaja!

Mnogo je informacija procurelo o Galaxy S22 modelima koji stižu 9. februara, a najsvežija govori o "novom materijalu"...

Samsung je napravio “novi materijal” koji će koristiti u svom novom proizvodu — onaj napravljen od reciklirane plastike odbačenih ribarskih mreža.

Kompanija sada kaže da će uskoro “koristiti prerađenu plastiku iz okeana” u čitavoj liniji svojih proizvoda, a prvi takav primer će biti novi Galaxy uređaji, specifično S22, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << The Verge.

Još nije jasno u kojoj meri će se materijal koristiti ili u kojim delovima proizvoda; Samsung nije izričit o tome kako se ovo uklapa u konstrukciju bilo kojeg uređaja.

Pozivajući se na izveštaj Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija koji kaže da se 640.000 tona ribarskih mreža odbaci u okeane svake godine, Samsung kaže da ove “mreže duhovi” predstavljaju pretnju za morski život i koralne grebene.

“Ove odbačene ribarske mreže narušavaju delikatnu ravnotežu našeg okruženja alarmantnom brzinom”, napisala je kompanija na svom blogu.

“Sakupljanje i prerada ovih mreža su vitalni prvi koraci u održavanju naših okeana, kao i očuvanju planete i naše zajedničke budućnosti”.

To je mali prvi korak, ali će Samsung bez sumnje nastojati da ga dodatno istakne u sredu popodne kada lansira nove Galaxy uređaje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.