Samsung kreće u proizvodnju ASIC čipova namenjenih rudarenju kriptovaluta

Izvor: ItRešenja.com, 03.Feb.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung kreće u proizvodnju ASIC čipova namenjenih rudarenju kriptovaluta

Iz Južne Koreje (internet stranica The Bell) stiže informacija kako Samsung navodno planira da uđe na tržište specijalizovanog hardvera namenjenog rudarenju kriptovaluta.

Dizajniranje specijaliziranih ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) čipova dovršeno je još tokom prošle godine, a sada kreće i njihova masovna proizvodnja. Čipove je naručila jedna neimenovana kompanija iz Kine.

Samsung-ov analitičar ističe kako je reč o veoma ograničenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << seriji čipova, čija proizvodnja ne bi trebala da utuče na Samsung-ove proizvodne kapacitete što se tiče ostalih čipova.

Proizvodnjom sopstvenog čipa za primenu u uređajima za rudarenje kriptovaluta Samsung najverovatnije želi da smanji prednost konkurencije na tom tržištu kao što je kompanija TSMC koja za kompaniju Bitmain proizvodi 16-nanometarske AntMiner čipove. Reč je o čipovima namenjenim uređajima za rudarenje bitcoina po kojima je Bitmain i poznat.

Izvor: IT Vesti
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.