Samsung grafen struktura

Izvor: ITsvet.com, 22.Maj.2012, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung grafen struktura

Kompanija Samsung Electronic predstavila je novu strukturu tranzistora korišćenjem grafena koji sa sobom donosi mogućnost unapređenja mogućnosti budućih tranzistora. Samsung Advanced Institute of Technology razvio je novu strukturu korišćenjem pomenutog materijala za koji se navodi da je „čudesni“ materijal. Trenutno sa uređaji sa poluprovodnicima sastoje od 4 milijardi tranzistora, a da bi se unapredile performanse poluprovodnika, među opcijama je bilo smanjenje veličine individualnih tranzistora da bi se smanjila putanja elektrona ili korišćenje materijala koji omogućavaju veću pokretnost elektrona.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Mobilni punjači nezavisni od utičnica

Izvor: B92, 22.Maj.2012

Uskoro na tržištu možemo očekivati novu vrstu punjača mobilnih uređaja baziranu na SOFCs tehnologiji...Lilliputian Systems osnovao je Massachusetts Institute of Technology (MIT) koji je i razvio potrebnu tehnologiju. Potpisao je ugovor o strateškoj saradnji i distribuciji novog revolucionarnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.