Izvor: Mondo, 25.Okt.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung: Unapređujemo telefone, nikad ne usporavamo!

Kompanija Samsung reagovala je na kaznu izrečenu u Italiji da je namerno usporavala svoje telefone.

Italijanska Agencija za zaštitu konkurencije je, objavio je Tanjug, kaznila nakon višemesečne istrage kompaniju Samsung zbog navodnog namernog usporavanja Samsung Galaxy Note 4 modela, kako bi primorala korisnike da promene uređaj. Samsung-u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je izrečena kazna od pet miliona evra, a povodom ove vesti redakciji MONDO je južnokorejska kompanija dostavila zvaničnu izjavu, koju prenosimo u celosti:

Zadovoljstvo korisnika je od izuzetne važnosti za Samsung Electronics i želimo uvek da osiguramo najbolje moguće korisničko iskustvo. Razočarani smo odlukom italijanske Agencije za zaštitu konkurencije. Samsung nije izdao nikakvu softversku nadogradnju, koja bi umanjila performanse Galaxy Note 4 modela. Naprotiv, Samsung je oduvek izdavao softverske nadogradnje, koje korisnicima omogućavaju najbolje korisničko iskustvo. Preduzećemo odgovarajuće pravne mere i žaliti se na odluku italijanske Agencije“.

Italijanska Agencija kaznila je i Apple zbog navodnog namernog usporavanja iPhone 6 i drugih iPhone modela i zbog toga što na vreme nije informisala korisnike o performansama baterija u tim modelima. Apple kompaniji je izrečena kazna od 10 miliona evra, ali se Apple još uvek nije oglasio povodom toga.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.