Градоначелник Ђурић састао се са представницима Корејског развојног института и компаније Samsung SDS

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 17:01

Градоначелник Ђурић састао се са представницима Корејског развојног института и компаније Samsung SDS

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић састао се у Градској кући са делегацијом Корејског развојног института (Korea Development Institute – KDI) и компаније Samsung SDS (Samsung Data Systems),  коју су чинили виши саветник у Министарству >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << економије и финансија и бивши амбасадор у више европских држава Републике Јужне Кореје Донгчан Ким, заменик шефа дивизије иностраних активности у компанији Samsung SDS Петер Лии и лидер на пројекту испред Корејског развојног института Кјонгдог Квон.
Они су представили финални приказ стања студије „Студија предизводљивости интегрисаног Smart City центра за Град Нови Сад” коју је Влада Јужне Кореје донирала Граду Новом Саду. Такође, упознали су градоначелника Ђурића са до сада предузетим корацима у изради Студије у којој су обухватили пресек стања у свим предузећима и управама Града Новог Сада на тему паметног града и упутили сугестије.
У оквиру израде Студије предизводљивости представници Града Новог Сада су у јуну посетили Сеул и упознали се са начинима управљања у граду са преко 10 милиона становника. Осмочлану делегацију Града Новог Сада, чинили су инжењери који су били у прилици да се упознају за процесима smart city концепта који подразумева  функционисање града усмереног ка потребама грађана, којима су потребне  информације у најкраћем временском року.
Кроз овај пројекат  Град Нови Сад има прилику да свој концепт паметног града креира по угледу на један од најбољих светских градова, Сеул, а  предстваници Корејског развојног иститута и компаније Samsung имају жељу да пренесу знање и досадашње искуство.
Фото: Град Нови Сад Корејски развојни институт, уз подршку корејског фонда „Програма размене знања“,  који финансира корејска Влада, израдио је „Студију предизводљивости интегрисаног Smart City центра за Град Нови Сад“ која дефинише јасне правце развоја концепта паметног града, у циљу унапређења рада локалне самоуправе, градских управа, јавних и јавно комуналних предузећа и организација чије је град оснивач. На овај начин успоставиће се ефикаснији рад јавног сектора, а све у функцији задовољавања потреба грађана и привреде.
Наведени пројекат је један од многих који се спроводе у Републици Србији у оквиру потписаних протокола билатералнe сарадњe Владе Републике Јужне Кореје и Владе Републике Србије  у оквиру преноса технологије и знања и  спровођења пројеката паметних градова у Републици Србији.
Нови Сад је спреман за високе температуре

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градоначелник Ђурић састао се са представницима Корејског развојног института и компаније Samsung SDS се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.