Samsung OS za mobilne telefone

Izvor: B92, 11.Nov.2009, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung OS za mobilne telefone

Samsung je u utorak objavio da će u decembru objaviti sopstveni operativni sistem za mobilne telefone nazvan Bada i ponuditi razvijačima softvera otvorenu platformu za stvaranje novih aplikacija za njegove buduće telefone.

Izvor: Mikro




Ime Bada, koje na korejskom znači okean, izabrano je da ukaže na „bezgraničnu raznovrsnost" potencijalnih aplikacija koje se mogu napraviti na toj platformi i Samsungov cilj da svakom omogući doživljaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pametnog telefona. Samsung smatra da će Bada biti naročito pogodno okruženje u oblasti veb usluga i obećava bogat korisnički interfejs. Pored toga Bada će operatorima mobilne telefonije omogućiti da svoje telefone učine različitim od drugih.

Mada će se razvojni komplet pojaviti tek u decembru, Samsung je već napravio zvaničnu veb stranu na kojoj se mogu naći dodatne informacije o ovom sistemu i dobiti obaveštenja o novim proizvodima, njihovim odlikama i predstojećim događajima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.