Samsung NX10

Izvor: ITsvet.com, 27.Jan.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung NX10

Na održanom sajmu CES 2010 u Las Vegasu, Januara 2010, Samsung je najavio prvi foto-aparat iz serije NX -100% Samsung proizvod. Ono što karakteriše NX10 i uopšte novu generaciju foto-aparata su tela bez ogledala, a sa objektivima koji mogu da se menjaju. Samsung je NX10 opisao kao hibridni model kamere što znači da ima funkcije i kvalitet DSLR-a, a kompaktnost, veličinu i lakoću upotrebe jednog kompakta. Ova kategorija je do sada najbliža kategoriji, Micro Four Thirds, ali sa većim APS-C senzorom. NX10 ima niz automatskih, polu-automatskih i potpuno manualnih/ručnih podešavanja modova. NX10 ima fenomenalan 3.0” AMOLED displej.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Samsung foto aparat sa izmenjivim objektivima

Izvor: Domino Magazin, 26.Jan.2010, 17:10

NX10 ima funkcije i kvalitet DSLR-a, a kompaktnost, veličinu i lakoću upotrebe jednog kompakta..Kompanija Samsung je na nedavno održanom sajmu CES 2010 u Las Vegasu najavila prvi foto aparat iz serije NX. Ono što karakteriše model NX10 i novu Samsungovu generaciju foto aparata su tela bez ogledala,...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.