Razbijeni Galaxy telefoni? Nema problema, sami zamenite deo

Izvor: Piplmetar.rs, 20.Jun.2023, 10:31

Razbijeni Galaxy telefoni? Nema problema, sami zamenite deo

Kompanija Samsung najavila je da alati za samostalnu popravku Galaxy S20, S21 i S22 telefona stižu u Evropu. Tako će razbijeni Galaxy telefoni sada moći da budu popravljeni direktno od strane svojih vlasnika, piše u saopštenju.
Korisnici će na ovaj način sami moći da menjaju razbijeni ekran, zadnje staklo i portove za punjenje na svojim telefonima jer će program za samostalnu popravku do kraja juna biti dostupan u: Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Poljskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Španiji, Švedskoj i Velikoj Britaniji.
U grupu uređaja koji se na ovaj način mogu popraviti spadaju i Galaxy Book Pro i Galaxy Book Pro 360 laptopovi.


Iz kompanije kažu da rade na produžavanju životnog ciklusa svojih uređaja, kako bi podstakli korisnike da što duže koriste njihove napredne mogućnosti i performansee. Ovaj program prošle godine je bio dostupan u SAD u saradnji sa kompanijom iFixit, ali u Evropi distributeri potrebnih delova biće ASWO i 2Service.
Galaxy telefoni među prvima koji se polako usklađuju sa novim EU pravilima Ova vest dolazi u svetlu novih pravila Evropske unije koja polako teraju proizvođače uređaja na izvesnu standardizaciju proizvoda u okviru pravila o nefer poslovanju.
Naime, ukoliko žele da posluju na EU tržištu, proizvođači će između ostalog morati jasno da naznače eventualna ograničenja popravke uređaja pre prodaje. Takođe, oni će morati da plasiraju uređaje koji će biti kompatibilni i sa rezervnim delovima drugih proizvođača i još mnogo toga.


Samsung za sada na ovaj način obezbeđuje sopstvene rezervne delove, u koje, na primer, za popravku Galaxy Book Pro laptopa spadaju: prednja strana kućišta, pozadina kućišta, ekran, baterija, tačped, taster za napajanje sa čitačem otiska prsta kao i gumene „nožice“.
Paketi za popravku kretaće se u opsegu cene oko 30 evra, u zavisnosti od zemlje u kojoj se budu prodavali. Delovi za uređaje kretaće se u rasponu cena od 50 evra i naviše u zavisnosti od modela za koji je potreban zamenski deo. Tako će, na primer, za nešto starije modele kao što je Galaxy S20 priključak za punjenje i zadnja ploča koštati oko 50, dok će ekran koštati 200 evra. Logično, cena će proporcionalno rasti sa delovima novijih modela, pa će ekran za Galaxy S22 Ultra iznositi do 310 evra.
Na sajtu kompanije Samsung, korisnici će ujedno moći da nađu snimke sa uputstvima za popravku i rešenja eventualnih nedoumica. Međutim, i dalje nema nikakvih informacija kada bi ovakvi alati postali dostupni i u Srbiji. Do tada, ovakav tip popravki možete iskombinovati sa eventualnim putovanjem do neke od zemalja u kojima su oni trenutno dostupni.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.