Prvi tablet iz Severne Koreje, nema WiFi, ima Angry Birds

Izvor: B92, 02.Avg.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi tablet iz Severne Koreje, nema WiFi, ima Angry Birds

Portal North Korea Tech objavio je pričo o prvom tabletu koji je napravljen u Severnoj Koreji, nazvan "Samijyon". Po svojim karakteristikama, kako navode, može da se nosi sa tabletima Samsunga i Applea.

Inače, u Severnoj Koreje građani nemaju mogućnosti privatnog pristupa Internetu. Ipak, Severna Koreja je izbacila na tržište tablet koji je, kako piše North Korea Tech „neimenovani turista“ pod pseudonimom Michael kupio za 200 američkih dolara.

Na uređaju je Android OS, nema WiFi, ali zato ima instalirane dve „odbrambene igre“ i piratsku verziju "Angry Birds-a".
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi tablet iz Severne Koreje, nema WiFi, ima Angry Birds

Izvor: B92, 02.Avg.2013

Portal North Korea Tech objavio je pričo o prvom tabletu koji je napravljen u Severnoj Koreji, nazvan "Samijyon". Po svojim karakteristikama, kako navode, može da se nosi sa tabletima Samsunga i Applea...Inače, u Severnoj Koreje građani nemaju mogućnosti privatnog pristupa Internetu. Ipak, Severna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.