Prodaja iPhonea pada, a Samsunga i dalje raste

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja iPhonea pada, a Samsunga i dalje raste

Snažna prodaja pametnih telefona, posebno Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge modela, pomogla je Samsungu da ostvari najbolji kvartalni rezultat u poslednje dve godine.

Dobit te južnokorejske kompanije u drugom ovogodišnjem tromesečju porasla je 18 odsto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 7,17 milijardi dolara. Operativna dobit ogranka za proizvodnju mobilinih telefona skočila je pritom 27 odsto, ponajviše zahvaljujući dobroj prodaji modela Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge modela. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Samsung očekuje dobru potražnju za svojim modelima pametnih telefona i tableta i u drugoj polovini godine. Međutim, očekuje i zaoštravanje tržišne utakmice nakon što konkurentske kompanije izbace nove mobilne uređaje.

Samsungov rezultat u potpunosti je drugačiji od rezultata konkurentskog Applea, koji je zabeležio 15-odstotni pad prodaje iPhonea u drugom tromesečju na godišnem niovu. Apple očekuje pad prodaje i u tekućem kvartalu, prenosi Hina.

Vezano za druge proizvodne ogranke Samsunga, kompanija za drugo polugodište predviđa pad potražnje za TV uređajima, navodeći kao razlog slabiju potražnju u Evropi i usporeni ekonomski oporavak njima važnijih tržišta.

S druge strane, ističu da očekuju rast prihoda i zarade u ograncima proizvodnje frižidera, veš mašina i klima uređaja.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Prodaja iPhonea pada, a Galaxyja i dalje raste

Izvor: Capital.ba, 28.Jul.2016

SEUL, Snažna prodaja pametnih telefona, posebno Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge modela, pomogla je Samsungu da ostvari najbolji kvartalni rezultat u posljednje dvije godine. Dobit te južnokorejske tvrtke u drugom je ovogodišnjem tromjesečju porasla 18 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 7,17...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.