Primećen prvi 64-bitni Samsungov smartfon?

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primećen prvi 64-bitni Samsungov smartfon?

Od kada je Apple predstavio iPhone 5S sa 64-bitnim procesorom, drugi proizvođači smartfona pokušavali su da uhvate priključak i lansiraju sopstvene 64-bitne smartfone.

Do sada nismo bili u prilici da primetimo takve uređaje u divljini, ali je poznato da Qualcomm radi na sopstvenom 64-bitnom čipu za smartfone.

Novi Samsungov uređaj srednje klase izgleda će koristiti Snapdragon 410 CPU, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ujedno i 64-bitni čip, što ovaj smartfon čini prvim 64-bitnim Samsungovim telefonom.

Uređaj koji se pojavio na benčmark testovima poseduje 4.8-inčni qHD displej, 1GB RAM-a, 8GB interne memorije i Snapdragon 410 i Adreno 306.

U pitanju nije premijum uređaj, a ni rezultati na testovima nisu bili u skladu sa tim, ali je uređaj i dalje u fazi razvoja, tako da je moguće da će performanse vremenom biti unapređene.
Pogledaj vesti o: Samsung,   Apple

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Primećen prvi 64-bitni Samsungov smartfon?

Izvor: B92, 20.Jun.2014

Od kada je Apple predstavio iPhone 5S sa 64-bitnim procesorom, drugi proizvođači smartfona pokušavali su da uhvate priključak i lansiraju sopstvene 64-bitne smartfone...Do sada nismo bili u prilici da primetimo takve uređaje u divljini, ali je poznato da Qualcomm radi na sopstvenom 64-bitnom čipu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.