Presuda: Galaksi tab nije kul kao ajped

Izvor: B92, 11.Jul.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda: Galaksi tab nije kul kao ajped

Samsung je dobio sudsku bitku protiv Epla, ali je morao i da proguta malo svog ponosa, jer je britanski sudija presudio u korist korejskog giganta uz opasku da "galaksi tab" nije dovoljno "kul" da bi ga pomešali sa "ajpedom".

Britanski sud je presudio da se "galaksi tab" ne kosi sa registrovanim dizajnom "Epla" i da nisu velike šanse da ga potrošači pomešaju sa "ajpedom", prenela je agencija AFP.

"Modeli "Samsunga" ne poseduju prepoznatljivu i ekstremnu jednostavnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je karakteristična za dizajn 'Epla'. Oni nisu tako kul", naveo je u presudi sudija Kolin Birs.

Sudija je dodao da je "Samsungov" tablet dosta tanji od "ajpeda", i da ima "neobične detalje na pozadini".

"Epl" ima rok od 21 dan da podnese žalbu na presudu.

"AjPed" drži oko 65 odsto rastućeg tržišta tablet računara, dok "Samsungov" "galaksi tab" čini oko šest odsto globalne prodaje, prema podacima istraživačkih kuća ABi i IHS.

Kompanije "Epl" i "Samsung" podnele su jedna protiv druge niz tužbi oko patenata u većem broju zemalja, u pokušaju da se dokopaju većeg udela na tržištima pametnih telefona i tablet računara.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.