Ponovo podele na vidiku: Samsung Galaxy S23 FE verovatno sa Exynos 2200, a Snapdragon 8 Gen 1 za SAD

Izvor: Piplmetar.rs, 15.Jul.2023, 23:30

Ponovo podele na vidiku: Samsung Galaxy S23 FE verovatno sa Exynos 2200, a Snapdragon 8 Gen 1 za SAD

Jedan od sajtova sa dobrom istorijom tačnih informacija koje stižu pre vremena, MySmartPrice, objavio je da se Samsung vraća proverenom receptu sa svojim novim Galaxy S23 FE modelom. Deluje da je preostao zavidan broj Exynos 2200 čipsetova još od S22 serije, pa će (sem u SAD i još nekim državama) ovaj, dugo očekivani telefon stići sa in-house čipsetom.
Samsung >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Galaxy S23 FE bi trebalo da se pojavi u narednim mesecima i da postane četvrti zvanični član Galaxy S23 serije telefona, o čemu se priča nekoliko meseci unazad. Naravno Samsung ovo nije zvanično potvrdio, ali ovakve informacije koje dolazi sa nekoliko strana često budu istinite. Ono što vam se neće svideti je činjenica da će se Samsung Galaxy S23 FE pojaviti sa Exynos 2200, a ne sa Snapdragon čipsetom, bar za naše tržište.
Potvrde za ovo stižu sa različitih strana, pa su se tako pojavili Geekbench rezultati koji otkrivaju da će Galaxy S23 FE pokretati različite čipsetove, u zavisnosti od tržišta. Globalna varijanta će imati 4 nm Exynos 2200 sa 8 GB RAM-a. Ovo je isti čipset kao i Galaxy S22 Ultra, a koji je kritikovan zbog lošije energetske efikasnosti i lošije obrade fotografije od strane ISP dela u odnosu na Qualcomm parnjaka.
Glavni razlog za disparitet u energetskoj efikasnosti je navodno bio Samsung 4 nm proizvodni proces, koji nije bio toliko efikasan kao TSMC 4 nm proces. To je jedan od razloga zbog kojih je Qualcomm nakon Snapdragon 8 Gen 1 prebacio proizvodnju čipova u TSMC fabrike, odakle je izašao odlični Snapdragon 8+ Gen 1, a zatim i Snapdragon 8 Gen 2, te ostali čipovi niže klase.

Onleaks/SmartPrix Onleaks/SmartPrix Onleaks/SmartPrix
Deluje da će varijanta za SAD i još poneka tržišta Samsung Galaxy S23 FE stići sa 4 nm Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom (1x 3 GHz + 3x 2,5 GHz + 4x 1,79 GHz, takođe sa 8 GB RAM-a.
Prema informacijama sa Geekbench testova deluje da ovaj telefon dolazi sa Android 13 i najverovatnije One UI 5.1 korisničkim interfejsom. U testovima, ovaj telefon (sa Snapdragon 8 Gen 1) je ostvario 1549 u jednojezgarnom i 3718 poena u višejezgarnom testu. Ako vam ove brojke ne znače mnogo, instalirajte Geekbench 6, pa istestirajte svoj telefon da biste videli koliko je to brže ili sporije od onoga što sad imate.
Sa druge strane, globalna (Exynos 2200) verzija u istom testu je imala 1613 i 4049 poena.

MySmartPrice MySmartPrice MySmartPrice MySmartPriceGeekbench 6 rezultati i stranice podrške
Pored ovoga, Samsung je (verovatno greškom) otvorio i zvaničnu stranicu podrške za ove uređaje (pogledajte galeriju iznad), posredno potvrđujući da ih uskoro možemo očekivati. Ono što se može pročitati iz rezultata info dela testova je da će Galaxy S23 FE imati AMOLED ekran od 6,4 inča sa osvežavanjem od 120 Hz, bateriju od 4500 mAh sa punjenjem od 25 W i sistem sa tri kamere, od kojih će glavna imati 50 MP senzor.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.