Izvor: Piplmetar.rs, 21.Avg.2023, 04:30

Novo ažuriranje donosi bolji 2x zum na Galaxy S23

Nakon instalacije novog Camera Assistant ažuriranja Galaxy S23 telefoni dobijaju optimizovani 2x zum u Photo režimu standardne kamera aplikacije.
U pitanju je nova Camera Assistant aplikacija u verziji 1.1.03.1 i dostupna je preko Galaxy Store prodavnice. U informacijama o promenama se pominje da će Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra sada dobiti zasebnu 2x zum opciju u svojoj Camera aplikaciji. Da bi se to aktiviralo, potrebno je da imate i avgustovsko bezbednosno ažuriranje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Samsung automatski pušta na svoje telefone, a koje omogućava novu opciju za kameru.
Da biste je aktivirali, potrebno je samo da otvorite Camera Assistant aplikaciju i omogućite Optical Quality Crop Zoom opciju, piše SamMobile.
Na svim telefonima Samsung Galaxy S23 serije kamera dozvoljava zumiranje do 30x kroz klasičnu Camera aplikaciju, dok S23 Ultra može da ide i do 100x. Međutim, nova 2x zum opcija koristi kropovanje kadra na nivou senzora, korišćenjem primarnog senzora kamere. Ovo bi trebalo da omogući kvalitet fotografisanja koji je u rangu pravih optičkih 2x sočiva.

SamMobile SamMobile
Samsung je ovu opciju nezvanično pomenuo još pre nekoliko meseci, ali smo očigledno morali malo da sačekamo dok se ne završe svi krugovi testiranja i implementacije. Iako na prvi pogled ne deluje kao mnogo bitna stvar, 2x zum je idealan za portrete, sa velikim otvorom blende primarnih kamera na svim telefonima Galaxy S23 serije možete da koristite prirodan bokeh koji daju sočiva tog tipa.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.