Novi Samsung Galaxy S10 će imati verziju sa ravnim ekranom

Izvor: B92, 21.Nov.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Samsung Galaxy S10 će imati verziju sa ravnim ekranom

Korejski Samsung planira da početkom sledeće godine predstavi nove modele telefona iz serija Galaxy S. Za razliku od aktiuelnih S9 i S9+, model S10 će imati tri različite verzije od kojih će dva modela imati zakrivljene, a jedan ravan ekran.

Dijagonale ekrana nebi trebalo da se razlikuju u odnosu na modele S9 serije. Manji model će tako zadržati ekran od 5,8, dok će veći imati dijagonalu od 6,2 inča. Model >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa ravnim ekranom imaće dijagonalu od 5,8 inča.

Kad smo kod ekrana treba navesti i podatak da za novu Galaxy S10 liniju Samsung priprema novu generaciju OLED ekranaa koju trenutno naziva – M9. Prema izvoru, M9 ekrani će koristiti nove oblike organskih materijala od kojih će neke nabavljati i nove fabrike – crveni će isporučivati američki Dow Chemical, a plavi materijal, takođe američki SFC Chemicals.

Time su ostale bez posla Duksan Neolux (crveni) i Idemitsu (plavi) koje su navedene materijale nabavljale za izradu organskih svetlosnih dioda u M8 ekranima na kojima se temelje S9, S9+ i Note9. Zeleni materijal za izradu OLED ekrana nabavljaće će i dalje Nippon Steel i Samsung SDI.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Galaxy S10 biće grdosija od 6.7 inča, uz 5G i 6 kamera

Izvor: Mondo, 21.Nov.2018

Naravno, pod uslovom da je bilo šta od toga istina…..Kako se približava MWC 2019, odnosno taj period godine u kojem očekujemo nove Samsung Galaxy modele, tako se zagrevaju i priče o sad jubilarnom, decenijskom Galaxy modelu - Galaxy S10...Da li će se spojiti sa Note serijom?..Da li će imati više...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.