Koliko je zapravo brz Galaxy S4?

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko je zapravo brz Galaxy S4?

Testovi su otkrili „benchmark booster“ kod za grafički procesor, ali Samsung kaže da su najveće brzine nedostupne samo nekim igrama.

Samsung je priznao da je ugradio tweak kod u Samsung Galaxy S4 smartfon kako bi benchmarking softver i druge aplikacije koristile najveću brzinu GPU, dok je nekim igrama garantovana manja brzina.

Međutim, kompanija insistira da je to učinila „kako bi korisnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pružila optimalno iskustvo“, jer neke igre mogu da „opterete“ GPU i da druge aplikacije imaju pristup najvećim brzinama.

Specifične izmene koda primetili su korisnici Beyond3D foruma, a neki od njih rekli su da igre imaju pristup 10 odsto manjim brzinama od maksimalne.

U prvoj analizi Galaxy S4 AnandTech sajta koji se bavi testiranjem gedžeta i otkrio da je telefon „brži od bilo kog drugog Android uređaja“.

Međutim, kada su testovi ponovljeni, objavljeno je: „Aktiviranje bilo koje igre, čak i onih najzahtevnijih, koristilo je 480 MHz GPU. Međutim, za GLBenchmark softver GPU je koristio na brzini od 533 MHz za pojedine benchmarke, a zatim usporavao na 480 MHz za sve ostale aplikacije i igre.

Na kontrolnom kodu u sistemu otkrili su da postoje podešavanja koje povećavaju GPU brzinu kada pojedini benchmark softveri pristupe sistemu.

To znači da je Samsung podesio telefon da prati benchmarking i povećava performase kako bi dostigao bolje rezultate na testovima kvaliteta proizvoda.

AnandTech ističe: „Ovo znači da bi trebalo da budete oprezni prilikom upoređivanja Exynos 5 Octa Galaxy S4 koristeći bilo koji od pogođenih benchmarka sa drugim uređajima i izvođenja zaključaka na osnovu toga. Deluje da je reč o optimizaciji za proizvođenje ponovljenih (i visokih) rezultata testova CPU“.

Samsung u saopštenju navodi da „pod uobičajenim okolnostima, Galaxy S4 dozvoljava maksimalnu GPU frekvenciju od 533 MHz. Ipak, maksimalna frekvencija snižava se na 480 MHz za određene igre koje mogu da opterete sistem, kada su duže vreme aktivne u full-screen modu.

Samsungov potez nije doveo do veće prodaje Galaxy S4 onom brzinom kojoj se kompanija nadala.

Zato je ovaj proizvođač smanjio procene za to koliko će primeraka S4 prodati u ovoj godini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koliko je zapravo brz Galaxy S4?

Izvor: B92, 31.Jul.2013

Testovi su otkrili „benchmark booster“ kod za grafički procesor, ali Samsung kaže da su najveće brzine nedostupne samo nekim igrama...Samsung je priznao da je ugradio tweak kod u Samsung Galaxy S4 smartfon kako bi benchmarking softver i druge aplikacije koristile najveću brzinu GPU, dok je nekim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.