Izvor: Mondo, 08.Maj.2019, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koji Samsung telefoni će dobiti novi Android Q? (S8?)

Evo kakva je situacija sa Android-om Q i Samsung Galaxy telefonima.

Pre svega, ako imate Samsung Galaxy telefon i na listi ste za ili već imate Android Pie 9.0 softver - već imate veliki broj najvažnijih opcija novog Android OS-a na svom uređaju. One UI, koji smo detaljno predstavili već nudi Dark Mode kroz ceo sistem, najjaču >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Knox zaštitu, digitalno blagostanje, upravljanje pokretima preko ekrana i mnoge druge opcije, koje Android 10, odnosno još uvek neimenovani Android Q donosi.

Ipak, radoznalost je velika u vezi s tim koji bi to Samsung telefoni mogli da dobiju Android Q, o čemu su nas pitali i MONDO čitaoci odmah nakon objave da je za neke telefone (ne i Samsung) dostupna BETA 3 Android Q softvera, pa samo rešili da se pozabavimo ovom temom.

Dosadašnja praksa nas uči da, u zavisnosti od kategorije modela tj. cene, zavisi i broj nadogradnji softvera velikim Android ažuriranjem. Za središnji i premijum segment to je najviše dve verzije softvera u odnosu na onu s kojom je telefon stigao. Dakle, ako ste imali Android 7.0 sa svojim telefonom, onda je Android 10 malo verovatan za vaš uređaj.

S ovim se slaže i SamMobile, jedan od najboljih sajtova koji se bavi isključivo Samsung pitanjima, koji na veliku žalost mnogih korisnika izostavlja Galaxy S8 seriju sa liste potencijalnih uređaja, koji bi mogli da dobiju Android Q, odnosno Android 10.



Izvor: MONDO

Prema SamMobile Galaxy telefoni, koji će dobiti Android Q su:

- Galaxy Fold

- Galaxy S10e/S10/S10+

- Galaxy S9/S9+

- Galaxy Note 9

- Galaxy A9 (2018)

- Galaxy A7 (2018)

- Galaxy A6 (2018)/A6+ (2018)

- Galaxy A80

- Galaxy A70

- Galaxy A50

- Galaxy A40

- Galaxy A30

- Galaxy A20

- Galaxy A20e

- Galaxy A10

- Galaxy J6/J6+

- Galaxy J8/J8+

- Galaxy M10

- Galaxy M20

- Galaxy M30

- Galaxy Tab S4

- Galaxy Tab S5e

- Galaxy Tab A 10.1 (2019)

- Galaxy Tab A 10.5 (2018).

Naravno, ovo je lista, kao što smo rekli napravljena na osnovu dosadašnjih iskustava i prakse ažuriranja Samsung Galaxy telefona i ne mora biti potpuno precizna. Samsung će svakako za nekoliko meseci objaviti prvu listu telefona, koji će biti ažurirani na Android Q i najaviti eventualno BETA testiranje, kao što je to bio slučaj i sa Android Pie sistemom.

Da li je vaš Samsung na ovoj listi?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.