Još je rano za Samsungov Tizen

Izvor: B92, 17.Jan.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Još je rano za Samsungov Tizen"

Tizen pokušava da napravi sve prave poteze kada je u pitanju pokretanje Tizen mobilnog operativnog sistema u pitanju i njegova popularizacija.

Međutim, na iznenađenje jako malog broja ljudi, možda čak i Samsunga, to neće biti lak posao.

NTT Docomo je otkazao svoje planove za lansiranje Tizen smartfona početkom ove godine navodeći vreme kao uzrok te odluke.

Portparol ove kompanije je izjavio da se prodaja smartfona nije drastično povećala u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poređenju sa prethodnom godinom, uprkos činjenici da je kompanija ove godine počela da prodaje iPhoneove.

On je takođe dodao da u Japanu trenutno nema dovoljno prostora za tri mobilna operativna sistema, ali nije u potpunosti odbacio mogućnost dolaska Tizen hardvera u nekom trenutku.

Sa druge strane, sudeći po Korea Heraldu, jedan od izvršnih direktora kompanije izjavio je da prvi Tizen smartfoni neće biti predstavljeni sve do 2014 tako da je moguće da Docomo ipak čeka da vidi finalni proizvod koji bi mogao da bude predstavljen na ovogodišnjem WMC-u u februaru. .

Tokom Tizen samita, koji je održan u vezi sa narednom verzijom OS-a, Tuzenom 3.0, najavljeno je da će ova verzija podržavati 64-bitnu arhitekturu, što znači da bi tajming novog OS-a mogao da se poklopi sa izlaskom Galaxyja S5 – ukoliko su tačne glasine da će uređaj biti predstavljen u Android i Tizen verziji.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.