Internet TV iz „Samsunga„

Izvor: Blic, 10.Mar.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet TV iz „Samsunga„

Samsung“ je ove godine drugi put u Beču predstavio tehnološka dostignuća za 2010. godinu. Zvezda ovogodišnjeg „Samsungovog“ foruma svakako su bili 3D Full HD televizori. Svi Samsung full HD 3D proizvodi poseduju „Samsungov“ jedinstveni ugrađeni 3D procesor i emiter koji omogućavaju kompatibilnost sa većim brojem 3D standarda. „Samsung“ će ponuditi i kompletni HD 3D sadržaja na više frontova. 3D televizori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Blu-ray plejeri će imati funkciju Internet TV, koja omogućava pristup prvoj HDTV-prodavnici aplikacija, „Samsung Apps“.

Ono što se takođe najavljuje za kupce novih televizora jeste da će pojedini prenosi sa svetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Južnoafričkoj Republici biti rađeni u ovoj tehnici. A televizori se u prodaji očekuju već sledećeg meseca i to LCD, LED i plazma.

To naravno, nije sve. Ovom prilikom predstavljene su i četiri nove kamere i kamkordera - EX1, WB 2000, HMX-U20, kao i nova NKS10 objektivi. EX1 je novi kompaktni digitalni fotoaparat sa 10 megapiksela i objektivom f/1.8 za širi spektar koraka otvora blenWB2000 je kompaktni fotoaparat sa 10 megapiksela i sa režimom dva snimanja, tako da korisnici mogu da fotografišu dok istovremeno snimaju kompletni HD video sadržaj. Ultrakompaktni kamkorder HMX-U20 sa ugrađenim USB portom omogućava momentalno deljenje snimljenog sadržaja.

Što se telefona tiče, „Samsung" je predstavio model Wave, prvi mobilni uređaj koji koristi „bada„ OS, koji predstavlja „Samsungovu" open source razvojnu platformu. Ovaj telefon poseduje prvi u svetu „Super AMOLED" ekran za svetlije, jasnije i manje reflektujuće površine. Wave, inače, pokreće 1 GHz-ni procesor a korisnički interfejs „Samsung" je nazvao imenom Touch Wiz 3.0.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.