Huaweijev 5G preklopnik - povezuje budućnost

Izvor: B92, 03.Feb.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huaweijev 5G "preklopnik" - "povezuje budućnost"

Samsung, Xiaomi i drugi proizvođači već uveliko rade na svojim modelima mobilnih telefona sa savitljivim ekranima, a izgleda da nešto slično priprema i Huawei.

Na Mobile World Congress-u, koji se krajem meseca održava u Barseloni, kineska kompanija bi trebalo da predstavi svoj prvi pametni telefon na preklop sa savitljivim ekranom.

To se može zaključiti iz objave na Huaweijevim nalozima na društvenim mrežama, kojim taj proizviđač najavljuje da će "povezati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budućnost".

Na "pozivnici" je naveden datum i mesto, 24. februar u 14 časova, kada će se Huaweijeva prezentacija biti održana. Grafičko rešenje podseća na mobilni uređaj preklopljen u obliku slova "V", sa savitljivim ekranom - što je najnoviji trend u industriji mobilnih uređaja.

Nekoliko dana pre ovog događaja Samsung bi trebao da predstavi svoj Galaxy F, takođe telefon na preklop. Biće zanimljivo videti kako će i jedna i druga kompanija ostvariti ovaj koncept i koji će biti upotrebljiviji.

Informacije iz Huaweija navode da bi njihov "preklopnik" budućim kupcima trebalo da ponudi podršku za 5G mreže, ali više informacija za sada nije poznato.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.