Evo zašto Samsung misli da S5 ima bolji displej

Izvor: B92, 25.Apr.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto Samsung misli da S5 ima bolji displej

Već je poznato da Samsungova nova perjanica ima izuzetan displej, a kompanija sada želi da dodatno naglasi njegovu superiornost dajući nam detaljniji uvid u njen Super AMOLED displej.

Kompanija objašnjava kako adaptivni mod na Galaxyju S5 omogućava brzo menjanje podešavanja kao što su nivoi kontrasta i osvetljenja kako bi se smanjio odsjaj i omogućilo korišćenje ekrana čak i po izuzetno sunčanom danu.

Sudeći po Samsungu, S5 je u stanju da pruži vidljivost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boja na ekranu koja je 1.6 puta veća od one na LCD displeju.

Tu je i mogućnost da se promeni odnos bele boja displeja u odnosu na varijacije u ambijentalnom svetlu. Kada koristite uređaj pod obojenim svetlom, naše oči imaju tendenciju da zamrače bele – plavo svetlo učiniće da bela bude nešto žuća, primera radi.

Samsung nastavlja da se hvali širokom gamom boja svog najnovijeg Super AMOLED displeja tvrdeći da je ona 1.4 puta viša od TFT LCD ekrana kao i nivoima kontrasta koji je 77 puta viši od ovih ekrana.

Ovi brojevi izgledaju impresivno na papiru, ali slika nije toliko čista kao što Samsung tvrdi.

Postoje mnoge verzije LCD ekrana, a neki, poput onog na modelu Sony Xperia Z2 ili HTC One (M8) definitivno predstavljaju ozbiljnu konkurenciju.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.