Ekskluziva: Samsung Galaxy S10 prvi test FOTO/VIDEO

Izvor: Mondo, 20.Feb.2019, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekskluziva: Samsung Galaxy S10 prvi test FOTO/VIDEO

Imali smo priliku da se upoznamo bliže sa Samsung Galaxy S10 modelom, koji je u Srbiju stigao i pre same premijere.

Ova godina je za kompaniju iz Južne Koreje izuzetno važna, jer Samsung obeležava važne jubileje. Prošlo je 80 godina, od kada je Samsung od kompanije, koja je 1939. proizvodila pirinač postala ovo što je danas - gigant elektronike. Prošlo je i 50 godina, od kada je kompanija počela da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bavi telefonijom, a 2019. godina je važna i zbog onog po čemu mnogi poznaju Samsung - Galaxy serija telefona zaokružila je svoju prvu deceniju i dočekujemo čak tri Galaxy S10 telefona 20. februara u San Francisku.

MONDO nije otišao u San Francisko na premijeru, ali je pemijera došla u MONDO i ponosni smo što imamo priliku da vam predstavimo ovaj mini test tzv. "Hands On" prikaz jednog od telefona, koji bi mogao da obeleži ovu godinu - Galaxy S10!

U odnosu na Galaxy S9 telefon, subjektivno, deluje tanje, lakše i čak i bolje izrađen. Na upoznavanju nam je bio model u crnoj boji, koja nije najatraktivnija, ali je svakako ostavila utisak skupog i premijum telefona.

Već na prvo testiranje jasno je da je kamera sjajna, ali ono što bismo ovako, za prvi put izdvojili je neverovatna video stabilizacija, koja će učiniti snimke jasnijim i boljim, a noćne fotografije još boljim!

MONDO MobIT

Ekran je, kao i uvek, vanserijski, savršeno čitljiv i to iz svih uglova, vrlo svetao i sa mnogo manjom krivinom sa strane, koja gotovo deluje da i nije tu, ali je prisutna. Samo model Galaxy S10e nema zakrivljen ekran, nego je njegov displej ravan. Ekran telefona je rastegnut od vrha do dna telefona i u vrhu je smeštena selfi kamera sa autofokusom i mogućnošću snimanja 4K videa, što je značajna novost i još uvek je opcija, koju ne nudi nijedan drugi proizvođač.

Nazad je, naravno novi sistem od tri kamere, pored kojeg su blic i senzori, među kojima i senzor otkucaja srca, nešto napredniji, nego na prethodnim modelima. Samsung se nije kockao kao konkurenti, pa je audio ulaz od 3.5 milimetra i dalje tu, a pored njega su USB Type-C i jedan od zvučnika, koji su stereo (drugi je na gornjem delu, kod slušalice, slično Note 9 telefonu).

Samsung je u Galaxy S10 stavio One UI operativni sistem, odnosno korisničko okruženje zasnovano na Android Pie 9.0 sistemu, koji je veliki korak unapred što se organizacije menija tiče, kao i lakoće korišćenja. Ne možemo na brzinu da primetimo da li ima drastičnih promena u odnosu na Note 9, koji već imamo sa One UI sistemom i o kojem smo već pisali, ali verujemo da je Samsung primenio nešto novo, o čemu ćemo kasnije imati više reči, kad telefon dođe na kompletan test.

Skener otiska prsta je smešten ispod ekrana i baziran je na ultrazvučnoj tehnologiji, što znači da je skeniranje preciznije, brže i može da detektuje čak i mokar ili prljav prst. Iako je ultrazvučna tehnologija primenjena po prvi put na Samsung telefonima, skener ostaje u jednoj poziciji - iznad HOME tastera i ne može se pipati bilo gde na ekranu. Mašinsko učenje pomaže bezbednost uređaja i omogućava da telefon preciznije prepoznaje otiske sa svakim novim skeniranjem. Za ovu novu tehnologiju važno je napomenuti i da radi u svim uslovima osvetljenja, što znači da neće biti problema da otključate telefon ni u mraku, klubu ili napolju noću.

Hands On“ druženje nastavljamo pričom o ergonomiji, koja je prava stvar na ovom modelu. Telefon je baš onako “kompaktan“, lako se drži i ne klizi iz ruke, ali su otisci prstiju i dalje tu i njih se nećemo rešiti još neko vreme. Kako je oblik izdužen i ekran ima malo zakrivljenje, a One UI je tako koncipiran upotreba je maksimalno pojednostavljena i smanjuje mogućnost greške.

Ukoliko ne verujete nama - verujte našim slikama, koje su nastale pred premijeru, koju smo pratili iz Beograda, sa Samsung ekipom.

Javite nam šta biste voleli da znate o Galaxy S10 seriji, već je test u toku!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

View this post on Instagram

Ovo je #GalaxyS10 uživo!!! . . . . . #Samsung #SamsungGalaxyS10 #S10 #HandsOn #PrviUtisci #Test #Review #Premijera #Premiere

A post shared by MONDO MobIT (@mondomobit) on Feb 20, 2019 at 11:36am PST

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.