Chromebook stiže u junu

Izvor: Dzungla.org, 17.Maj.2011, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chromebook stiže u junu

Google će sledećeg meseca lansirati prve računare pod njegovim novim operativnim sistemom Chrome, što će direktno konkurisati Microsoft modelima pod Windows sistemom.

Google Chrome računare, kao jedinim preinstaliranim softverom, proizvode kompanije Acer i Samsung, a prodaja bi trebalo da počne od 15. juna u SAD, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji, Španiji i Holandiji.
Acer modeli će se prodavati po ceni od 349 dolara, a Samsung >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << od 429 dolara. Verzija koja se može povezati sa telefonskim mrežama treće generacije (3G) koštaće 500 dolara.
Ti računari omogućiće Internet korisnicima da preko veba pristupaju svim ostalim programima, za razliku od klasičnih računara pod Windows sistemom.
Ti 'krombukovi' (Chromebook) imaju ekran dijagonale od 12,1 inča (30,7 cm), a teški su 1,5 kilograma.
www.youtube.com/watch?v=TVqe8ieqz10

Google je istovremeno objavio da će naredna verzija njegovog operativnog sistema za mobilne telefone OSA (Open Source Android) -- Android 4.0 (kodni naziv ICS -- Ice Cream Sandwich) predstavljati kombinaciju najboljih karakteristika korisničkih platformi te kompanije -- Gingerbreada za 'pametne' telefone i Honeycomba, njegovog pandana za 'tablet' uređaje.
Predviđeno je da taj uređaj, čiji bi interfejs trebalo da bude preuzet od Honeycomba, bude lansiran u novembru.
Microsoft, takođe, planira da lansira narednu verziju svog korisničkog programa za mobilne telefone Windows Phone -- Windows Phone 7.5 (kodni naziv Mango), što je planirano za jesen, a ta verzija će zvanično biti predstavljena 24. maja.
Mango će doneti niz novih funkcionalnosti, kao što je istovremeno obavljanje više zadataka, prilagođenost veb navigatoru Internet Exsplorer 9, materijalno ubrzanje, integrisanje platforme WLM (Windows Live Mešenger) u okviru Kontakata, kao i sistem za globalno pozicioniranje GPS zasnovan na platformi Bing Maps i glasovno prepoznavanje prošireno na glasno SMS diktiranje.
(Izvor: Mondo, Tanjug)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.