Brate, srolaj mi jedan Samsung

Izvor: B92, 14.Jun.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Brate, srolaj mi jedan Samsung"

Iako još uvek nije rešio probleme sa svojim prvim pametnim telefonom na preklop - modelom Galaxy Fold, čija premijera je već nekoliko puta odlagana, Samsung, čini se, ne odustaje od inovativnih rešenja za svoje buduće uređaje.

Korejska kompanija je upravo prijavila patent za telefon sa "rolabilnim" ekranom.

Kao što se može primetiti na tehničkom crtežu patenta, telefon na prvi pogled uopšte ne izgleda neobično.

On, međutim, u svom donjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delu skriva "umotani" ekran koji može da se razvuče, čime se njegova površina povećava za nekih 40 odsto. Takav ekran ima potpuno novi odnos stranica, koje će budućim telefonima dati i nove mogućnosti primene.

Inače, ovakvi ekrani nisu neka novina, budući da je LG već predstavio televizore sa ekranima koji se mogu umotati u rolnu. Ta kompanija je najavila i svoj prvi "rolabilni" displej za telefone.

I kompanija Corning je, takođe, objavila da je postigla napredak kada je razvoj savitljivih ekrana za telefone u pitanju, piše The Verge.

Samsungov patent, naravno, neće stići na tržište u skorije vreme. Dokazano je da "umotani" ekrani mogu da se koriste, ali se postavlja pitanje koliko je takva tehnologija daleko od spremnosti za stalnu upotrebu, što situacija sa modelom Galaxy Fold najbolje i pokazuje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.