Akcije Samsunga pale zbog sudske presude

Izvor: Vostok.rs, 27.Avg.2012, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije Samsunga pale zbog sudske presude

27.08.2012. -

Akcije Samsung Electronics imale su najjači pad za poslednje četiri godine. U trgovini u Seulu one su pale skoro za 7%. Pad, prema rečima eksperata, uslovljen je time što je u petak sud u kalifornijskom gradu San Hozeu doneo presudu, prema kojoj Samsung mora da plati Eplu 1,05 milijardi dolara.

Analitičari su prihvatili presudu kalifornijskog suda kao jednu od najznačajnijih odluka u oblasti intelektualne svojine. Mada je Samsung obećao da će se žaliti na presudu, akcionari se boje, da će presuda negativno uticati na profit.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Veliki zlatnik prodat kolekcionaru za 105 hiljada dolara

Izvor: Vostok.rs, 27.Avg.2012

27.08.2012. -..Veliki zlatnik, iskovan povodom šezdesetogodišnjeg jubileja vladavine Elizabete II, prodat je kineskom kolekcionaru za 105 hiljada dolara...Zlatnik veličine kompakt diska najveći je ikada iskovan u Kraljevskoj kovnici. Na licu zlatnika nalazi se glava britanske kraljice, a na naličju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.