AMOLED sa ugrađenim Touchscreenom

Izvor: ITsvet.com, 04.Feb.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMOLED sa ugrađenim Touchscreenom

Samsung je napravio veliki proboj kada je u pitanju OLED tehnologija. Ova kompanija je najavila da je ostvarila mogućnost za masovnu proizvodnju na svetu prve aktivne matice OLED ekrana sa ugrađenim funkcijama dodira. Ova funkcionalnost se OLED/AMOLED ekranima dodaje smeštanjem drugog sloja za unos dodirom preko originalnog ekrana. Ipak, ovaj postupak donekle narušava kvalitet slike koji obezbeđuje originalni ekran čineći je za nijansu mutnijom. Prvi ekrani dijagonale 3.3“ koji će koristiti ovu tehnologiju trebali bi u proizvodnji da se nađu u mesecu martu, a napretkom tehnologije uskoro bi mogli da budu dostupni i ekrani za tablet računare dijagonale 10“.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Samsung počeo masovnu proizvodnju 3D ekrana za televizore

Izvor: Mikro - PC World, 03.Feb.2010, 17:08

Kompanija Samsung Electronics je najavila da počinje sa masovnom proizvodnjom ekrana za 3D LED televizore i 3D LCD televizore. Analitičari smatraju da je to hrabar potez ka omasovljenju i daljem razvoju nove tehnologije, ali s obzirom na to da su uređaji za prosečnog korisnika još uvek preskupi...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.