Zatvara se Sajam knjiga

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvara se Sajam knjiga

Primopredajom Otvorene knjige završava se 64. Sajam knjiga u Beogradu, a za posetioce je otvoren do večeras. Organizatori očekuju da poseta bude bolja od prošlogodišnje, kada je na sajmu bilo 193.000 ljudi.
Na najvećoj regionalnoj književnoj smotri gostovali su i najuspešniji pisci iz regiona.

Roman Goceta Smilevskog "Sestra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sigmunda Frojda" preveden je na više od 30 jezika, objavili su ga najveći svetski izdavači, a dobio je Nagradu Evropske unije za književnost i Nagradu za mediteransku kulturu.
Nakon dolaska nacista Frojd je imao dozvolu da napusti Beč, ostavio je četiri sestre, koje će biti odvedene u logor i tragično okončati život. Ovo je priča jedne od sestara, Adolfine.
"Ne samo istoriografija, već i njeni bližnji su joj oduzeli glas. Ja sam hteo da njoj dam glas, da ispriča svoj život. Naravno, fikcionalni, jer malo je ostalo od nje u smislu dokumenata i podataka", naveo je Goce Smilevski, književnik.
Brojni novi programi, zanimljive tribine i predstavljanje zemlje gosta Egipta, obeležili su 64. Sajam knjiga.
"Ostvarilo se ono što sam ja i hteo da se vidi, da postignemo, da se sve vreme, o čemu god da se razgovaralo, a razgovaralo se o mnogim temama, da je uvek u središtu razgovora bilo čitanje i knjiga", rekao je Vule Žurić, urednik programa Sajma knjiga.
Primopredajom otvorene knjige između Egipta i Rumunije, sledećeg počasnog gosta biće svečano zatvoren Sajam knjiga.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZAVRŠEN 64 SAJAM KNJIGA U BEOGRADU: Rumunska književnost u fokusu 2020. godine

Izvor: Kurir, 28.Okt.2019, 01:35

Organizatori i izdavači zadovoljno trljaju ruke. Manifestaciju posetilo gotovo 200.000 ljudi, a najtraženija su bila izdanja Petera Handkea

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.