Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidosava Arsenijević, pesnikinja sa Kosmeta predstavila najnoviju knjigu pesama na Sajmu u Nišu

NIŠ

Svakoj se duši mora s uvađavanjem prići.Ili ćeš joj pomoći, ili će ona tebi! Ovo je jedna od misli ili aforizama, Vidosave Arsenijević pesnikinje sa Kosmeta  objavljenih u njenoj najnovijoj knjizi, koju je u sredu uveče predstavila na  Sajmu knjiga u Nišu.

Knjigu “Istrgnuto iz konteksta” koja je neka vrsta leksikona životnih mudrosti ova pesnikinja sa Kosova i metohije postvetila je svom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zavičaju. Između korica knjiga smestila je mudrosti posvećene duši, ljubavi i citatima.

    “Iako mnogi kažu da je svaki trenutak na Kosovu presudan, ja bih rekla da to stanje traje vekovima.Tako da je na nama umetnicima i pesnicima, koji smo rekla bih, preteča naroda, da stvaramo,  apelujemo, da ukazujemo, odnosno da na kraju krajeva i razmišamo u ime mnogih jer samo takvi možemo ostati upamćeni”,  istala je Vidodava Arsenijević i stanje na KiM opisala  mudrošću : “Silom prilika ili prilika na silu”.

     Vidosava je uverena da u svakoj prilici postoji neprilika i to pretvara u večnu misao “Daj mi priliku i bićeš u neprilici!”.

                    “Istrgnuto iz konteksta, vraća se kontekstu!!!”, način je na koji ova pesnikinja objašnjava naziv svoje knjige. Čitajući svoje aforizme na Sajmu knjiga u Nišu  ona kaže “ Bez činjenica živopiše mašta, još jedan je od citata koji se nalazi u knjizi zanimljivog naziva i još zanimljivijih  misli.Upravo zato je čitajući citate iz knjige na Sajmu u Nišu, pesnikinja Arsenijević obrazložila da je Kosmet-kontekst  njenog ali i života svih Srba i da će zauvek ostati  , kako kaže, u jedom od aforizama, umetničko sveto pismo!

                     Pesnikinja Vidosava Arsenijević koja živi i  stvara na Kosmetu do sada je izdala desetak zbirki pesama, a zastupljena je u brojnim antologijama i zbornicima srpske poezije. Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada i priznanja za književno stvaralaštvo.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.