Srbija na 30. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2017, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na 30. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi

U Moskvi danas počinje 30. Međunarodni sajam knjiga na kojem će, u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja, učestvovati i Srbija.

Na štandu Republike Srbije biće izložene knjige srpskih pisaca prevedene na ruski jezik, izbor iz savremene književne i teorijske produkcije, novi tomovi sabranih dela srpskih klasika i monografska literatura.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Deo programa Moskovskog sajma su paneli povodom dva jubileja: 250 godina od rođenja Filipa Višnjića i 125 godina od rođenja Ive Andrića.

O odnosu pesničke tradicije i savremene poezije u srpskoj književnosti i o lirskom u delu Ive Andrića govoriće profesor Filološkog fakulteta i upravnik Univerzitetske biblioteke u Beogradu Aleksandar Jerkov i pesnik Dragan Jovanović Danilov.

Kako je najavilo Ministarstvo kulture i informisanja, biće održan i razgovor sa ruskim izdavačima koji objavljuju dela autora iz Srbije.

Za Sajam knjiga u Moskvi pripremljeni su katalog "Srbija čita/Čitaj Srbiju" u kom se za prevođenje preporučuju knjige svih žanrova koje su u poslednje dve godine dobile najuglednije nagrade, elektronski adresar izdavača, promotivni video i programska brošura „Dijalozi".

Programsko predstavljanje srpske književnosti i izdavaštva povereno je Biblioteci grada Beograda, a tehnička realizacija Privrednoj komori Srbije.

Međunarodni sajam knjiga u Moskvi traje do nedelje, 10. septembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija učestvuje na Sajmu knjiga u Moskvi

Izvor: B92, 06.Sep.2017

U Moskvi danas počinje 30. Međunarodni sajam knjiga na kojem će, u organizaciji Minstarstva kulture i informisanja, učestvovati i Srbija...Na štandu Republike Srbije biće izložene knjige srpskih pisaca prevedene na ruski jezik, izbor iz savremene književne i teorijske produkcije, novi tomovi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.