Potpisan sporazum srpskih i ruskih izdavača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2012, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum srpskih i ruskih izdavača

BEOGRAD -

Udruženja izdavača i knjižara Srbije i Rusije potpisala su Sporazum o saradnji koji će olakšati objavljivanje srpskih knjiga u Rusiji i razmenu dela savremenih autora dve zemlje.

Srpsko Udruženje saopštilo da je Sporazum potpisan juče u Ruskoj državnoj biblioteci u Moskvi i da su pored predsednika Udruženja izdavača Rusije prisustvovali i članovi ovog udruženja i predstavnik Ambasade Srbije u Moskvi.

Generalni sekretar srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Udruženja Vuk Vukićević ocenio je da se ovim Sporazumom stvaraju uslovi za efikasniji nastup srpskih izdavača na Sajmu knjiga u Moskvi kao i za ruske izdavače da nastupaju na Sajmu knjiga u Beogradu.

Dva udruženja organizovaće okrugle stolove i slične događaje iz oblasti izdavaštva i knjižarstva koji će unaprediti kulturnu saradnje dve države u ovoj oblasti.

Prema Vukićevićevim rečima, potpisivanjem Sporazuma sa ruskim Udruženjem, srpsko Udruženje izdavača i knjižara nastavlja svoje međunarodne aktivnosti, među kojima su najvažnije: predstavljanje srpskog izdavaštva u Međunarodnoj asocijaciji izdavača osnovanoj 1896. godine.

U ove aktivnosti spada i osnivanje Srpske sekcije IBBY, najvažnije međunarodne organizacije u oblasti dečije knjige i kandidovanje domaćih autora za najprestižniju međunarodnu nagradu u ovoj oblasti - Andersenovu nagradu i organizacija zajedničkog nastupa srpskih izdavača na Sajmu knjiga u Frankfurtu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.