Partijarh otvorio Vaskršnji sajam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2012, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partijarh otvorio Vaskršnji sajam

BEOGRAD -

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej otvorio je večeras u Beogradu Vaskršnji sajam, na kome učestvuju izdavači koji se bave objavljivanjem pravoslavne literature i knjiga iz srpske tradicije i istorije, ikonopisačke radionice i proizvođači crkvene opreme.

Irinej je, ističući da se hrišćanski život sastoji iz molitve, truda i rada, rekao da je izložba posvećena ovom drugom - trudu koji pomaže crkvi, jer, kako je objasnio, to pomaže da se oplemenimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i usmerimo u onome što se naziva "putevi Božji".

Ova izložba treba da pokaže ljubav onih koji se trude i delaju prema svojoj veri i šta čine da nam ulepšaju svakodnevni život, jer čovek ne živi samo da se hrani, nego se hrani i da bi činio dela Božja, poručio je on.

Sajam, čiji je organizator Izdavački fond SPC, biće otvoren do 8. aprila, a na njemu će biti održavana i predavanja, koncerti i izložbe.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaskršnji sajam knjiga

Izvor: Studio B, 27.Mar.2012

Prvi Vaskršnji sajam knjiga u Beogradu otvoren je u prostorijama bivše robne kuće „Kluz“ u Masarikovoj ulici i trajaće do 8. aprila. ..Organizator sajma je izdavački fond Srpske pravoslavne crkve i priređen je sa ciljem da se u susret „Vaskrsu" promoviše literatura i knjige iz srpke...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.