Krokodil koji peva – najbolja knjiga na Sajmu u Herceg Novom

Izvor: RTS, 30.Sep.2017, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krokodil koji peva – najbolja knjiga na Sajmu u Herceg Novom

Vesna Aleksić za sebe kaže da je pisac koji voli da piše o ličnim dramama. U novom romanu neobičnog naslova "Krokodil peva" obrađuje životne teškoće kroz koje prolazi jedna mlada savremena porodica. To delo, koje je ilustrovala Maja Veselinović, proglašeno je najboljom knjigom za decu na 15. međunarodnom sajmu knjiga u Herceg Novom.
Glavna junakinja priče je sedmogodišnja devojčica Danica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koju očekuju dva velika događaja-polazak u školu i rođenje brata.

Radost biva umanjena zbog neočekivane situacije u vezi sa tek rođenom bebom. Dok se lekari bore za njen život, članovi porodice proživljavaju dramu. U odnosu na njih devojčica se hrabro suočava sa izazovima, celim srcem navijajući da se njen brat koga zove krokodilčić, osmehne.
"Prikazala sam koliko može jedna devojčica da razume, da bude pametna, da bude zrela, koliko može da otkrije istinu i kada roditelji ne govore istinu i koliko dete može da bude hrabro i velikodušno. To bi se moglo reći kao jedna himna detinjstvu, savremenom detinjstvu koje je isto uvek teško kao što je uvek i bilo", kaže Vesna Alksić.
Ovo knjigom Vesna Aleksić obraća se i odraslima, pre svega onima koji su roditelji.
"Kako u situacijama, recimo razvoda braka, teških kriza, možemo da objasnimo deci, kako možemo sve to da prevaziđemo i tu bi bio najjednostavniji recept – sve možemo kada ih dovoljno volimo", kaže Vesna.
Deca se ne mogu zaštititi od života, ali se mogu osnažiti da budu borci u tom životu i da ga gledaju s lepše strane, kaže Vesna Aleksić.

Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.