Beograd dočekuje pisce iz celog sveta – počinje Sajam knjiga

Izvor: RTS, 20.Okt.2019, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dočekuje pisce iz celog sveta – počinje Sajam knjiga

Pod sloganom "Pismo = glava" u Beogradu počinje Međunarodni sajam knjiga na kojem će se predstaviti oko pet stotina izlagača iz zemlje, regiona i inostranstva. Počasni gost je Egipat.
Sajam će svečano otvoriti pisac Milovan Vitezović, a u ime zemlje počasnog gosta govoriće dr Haitam Al Haj Ali, direktor Međunarodnog sajma knjiga u Kairu.

Na sajmu knjiga učestvovaće najznačajniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << domaći i inostrani pisci. Prijavljeno je preko 500 izdavača.
Premijerno će biti predstavljena mnoga izdanja, a zainteresovana publika imaće mogućnost da prisustvuje diskusijama i predavanjima o književnosti, izdavaštvu, aktuelnom društvenom trenutku.
Sajam je posvećen jubilejima Miloša Crnjanskog, Danila Kiša i Milorada Pavića.
Tradicionalni "Školski dan" ove godine biće organizovan u četvrtak, 24. oktobra.
Pojedinačna ulaznica je 250 dinara, a kolektivna 150 dinara. 
Međunarodni beogradski sajam knjiga trajaće do 27. oktobra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otvoren sajam knjiga, 500 izlagača, Egipat gost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2019

Književnik i predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović otvorio je Beogradski sajam knjiga, na kojem će svoja izdanja predstaviti 500 izlagača, a počasni gost ove godine je Egipat...Vitezović je rekao da Srbija ove godine proslavlja osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.