Antifašistički festival i anarhistički sajam knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2010, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antifašistički festival i anarhistički sajam knjiga

ZRENJANIN -

Ovogodišnji "Zrenjaninski antifašistički festival" (ZAF) biće održan zajedno sa 5. "Balkanskim anarhističkim sajmom knjiga" (BASK) od 29. do 31. oktobra u Kulturnom centru Zrenjanina.

Prema najavama organizatora, neformalne grupe građana, BASK je regionalna manifestacija čiaj je osnovna ideja "Balkan solidarnosti u borbi, nasuprot Balkanu nacionalizma i eksploatacije".

"Kako je 'ZAF' manifestacija na kojoj se od početka afirmiše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << borba protiv svih vidova eksploatacije i dominacije, uvereni smo da je zajedničko organizovanje dva događaja u Zrenjaninu dobar potez koji će omogućiti bolje umrežavanje na balkanskom nivou i dalji razvoj zajedničkih inicijativa i borbi", kaže se u saopštenju.

"BASK" je do sada održan u Ljubljani, Zagrebu, Sofiji, Atini i Solunu. U sklopu ove manifestacije biće održano nekoliko diskusija, a posetioci će moći da se upoznaju sa anarhističkom literaturom, a u večernjim satima biće organizovan i zabavni program.

Kako je najavljeno teme o kojima će se govoriti su "Uloga antifašističkih, antiautoritarnih i levih grupa u podršci potlačenim i marginalizovanim grupama", "Državna represija u Srbiji, "Antifa organizovanje u Zrenjaninu" i druge.

U sklopu zabavnog programa, sutra, prvog dana festivala u holu Kulturnog centra će nastupiti pankrok bend "Red union" iz Novog Sada, hardkor bend iz Osijeka "Sizif", beogradski "Jaibo!" i "Katma", kao i zrenjaninski "Impurita".

Drugog dana, u subotu, umesto bendova, nastupa didžej "BHC Soundsystem", dok će istog dana, od 15.00, biti održana i žonglersko - akrobatska predstava za decu "Čudesni svet muke i bruke".

"ZAF" i "BASK" će biti propraćeni izložbom kolektiva "Kvir Beograd" (Queer) koja je nastala u saradnji sa različitim grupama i dokumentuje, u formi ličnih crtica, ključne političke događaje u poslednje dve godine.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.