Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvizdić odgovorio Milanoviću: BiH je zemlja dobrih ljudi, nobelovaca i oskarovaca

Denis Zvizdić, predsedavajući Veća ministara BiH, uputio je otvoreno pismo Zoranu Milanoviću, bivšem predsedniku Vlade Republike Hrvatske i aktuelnom predsedniku SDP Hrvatske, u kojem osuđuje, kako se navodi,  “njegov govor mržnje, koji stvara dodatne tenzije u BiH”.

Ovo je Zvizdićeva reakcija na Milanovićevu izjavu o BiH, “To uopšte nije država, to je ‘big shit’”, sa tajnog snimka nakon sastanka sa hrvatskim veteranima, kojeg je prvi objavio zagrebački >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << “Jutarnji list”.

- Lično sam, kao i svi građani BiH, bio više nego iznenađen Vašim neodmerenim izjavama i nedoličnim komentarima kojima negirate državnost Bosne i Hercegovine i vređate i omalovažavate sve njene građane koji su Vas više puta srdačno i toplo ugostili iako ste dolazili, ne zbog ljubavi prema BiH, ili bilo kojem njenom narodu, nego očito iz političkih, odnosno predizbornih ciljeva – istakao je Zvizdić.

Zvizdić je u otvorenom pismu Milanoviću naveo da su ovakve izjave neprihvatljive za evropske standarde političke komunikacije.

Pročitajte još:

- Gospodine Milanoviću, Vi uopšte ne poznajete BiH i njene građane, a ipak olako izgovarate teške reči i donosite uvredljive zaključke. Ja ne znam da li je i Vaše poreklo iz Bosne i Hercegovine - ako jeste onda su Vaše izjave dodatno tragikomične – istakao je Zvizdić, prenose sarajevski mediji.

Zvizdić je pozvao Milanovića da pročita šta su o Bosni i Hercegovini pisali vodeći intelektualci Hrvatske, poput Mirosava Krleže, čiji stavovi predstavljaju neprolazne repere civilizacijskih i kulturoloških vrednosti.

- Gospodine Milanoviću, želim vam otkriti istinu koju očito ne želite znate - Bosna i Hercegovina jeste zemlja dobrih, toplih, pametnih, vrednih i talentovanih ljudi… Bosna i Hercegovina je zemlja nobelovaca, oskarovaca, zemlja Maka Dizdara, Meše Selimovića, Ive Andrića, Alekse Šantića, Petra Aranđelovića, Vladimira Preloga, zemlja izuzetnog kulturno-istorijskog naslijeđa, najpoznatijih festivala, pop i rok grupa uz koje ste, nadam se i Vi odrasli, zamlja gostoprimstva – istakao je Zvizdić i pozvao Milanovića da ipak dođe u BiH.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvizdić uputio pismo Milanoviću

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Avg.2016

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je pismo Zoranu Milanoviću, lideru SDP-a, koji je u srijedu, tokom razgovora sa ratnim veteranima, uputio niz uvreda na račun Bosne i Hercegovine. Zvizdić u pismu navodi da je bio više nego iznenađen Milanovićevim „neodmjerenim izjavama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Komšić: Mnogi misle da je BiH "big šit"

Izvor: N1 televizija, 26.Avg.2016, 16:29

Lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić uputio je otvoreno pismo lideru SDP-a Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojem ga je nazvao "neuspelim mangupom". Komšić u otvorenom pismu navodi da se BiH "šamara i rastače i s leva i s desna" i da bi najlakše bilo Milanoviću opsovati majku, ali to, kako...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.