Uvažene žalbe advokata: Ukinuta presuda Šekaru za ubistvo zatvorenika u Zenici

Izvor: Blic, 03.Nov.2017, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvažene žalbe advokata: Ukinuta presuda Šekaru za ubistvo zatvorenika u Zenici

Vrhovni sud FBiH ukinuo je presudu Kantonalnog suda u Zenici kojom je 15. januara 2015. Adnan Šerak osuđen na 7 godina zatvora, jer je u Kaznenopopravnom zavodu Zenica nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Presuda je ukinuta nakon što su uvažene žalbe Šerakovih branilaca, advokata Dragiše Jokića i Kerima Čelika. Predmet je vraćen Kantonalnom sudu u Zenici na ponovno suđenje, a početak je zakazan za sredinu ovog meseca, piše Avaz.

Zatvorenik Dženan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Džaka iz Sarajeva primljen je 5. avgusta 2013. sa povredama glave na Odel intenzivne nege Hirurškog odela Kantonalne bolnice Zenica (KBZ), gde je 11. avgusta preminuo.

Džaka je sve vreme bio u komi, a obdukcijom je utvrđeno da je osuđenik preminuo od posledica povreda lobanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.