Izvor: Blic, 23.Dec.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Trebinju na proleće počinje gradnja zgrade za mlade bračne parove

U Trebinju bi u aprilu ili maju naredne godine trebala početi gradnja zgrade za mlade bračne parove, koji će moći kupiti stan po znatno nižim cenama od uobičajenih, rečeno je u Gradskoj upravi.

Zamenik gradonačelnika Mirko Ćurić rekao je da će se zgrada graditi u užem centru grada u sklopu kompleksa bivše kasarne "Luka Vukalović", a dabi cena kvadratnog metra stana trebala koštati oko 1.000 KM plus PDV.

- Projekat je osmišljen za 35 parova koji neće imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravo 10 godina za promenom vlasništva, kako ne bi došli u situaciju da se stanovima trguje - rekao je Ćurić i naglasio da su ovo podaci koji su trenutno aktuelni, te da ne mora značiti da neće doći do nekih izmena.

On kaže da je u toku javni poziv i da moraju u narednom periodu naći banku koja će pratiti taj poziv, te dodaje da će Grad Trebinje svim parovima izaći u susret i pomoći nakon što se sa njima sprovede anketa kako bi se informisali koje su im pogodnosti potrebne.

- Grad bi trebalo da odigra ulogu organizatora svih aktivnosti, a neke obaveze moraće i izmiriti. Spremni smo pružiti maksimalnu podršku i preuzeti obavezu da se prodaju stanovi i da niko ne trpi - kaže Ćurić.

Parovi koji imaju ukupna primanja veća od 1.700 KM neće moći da apliciraju za te stanove. U Gradskoj upravi kažu da je realno očekivati da do 15. februara budu izdefinisani svi uslovi, prava i obaveze, kako bi se krenulo u raspisivanje tenderske procedure i gradnje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.