Izvor: Blic, 07.Okt.2016, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH: Italijanski novinar zavisinicima dao novac da glume u fingiranoj TV sceni

U proteklih 48 sati, Tužilaštvo BiH, Operativna grupa za borbu protiv terorizma, te SIPA i Granična policija, proveli su više istražnih aktivnosti i pretresa, na osnovu TV priloga italijanskog novinara, Luiđija Pelecea, koji je govorio o navodnoj kupovini ilegalnog oružja za takozvani ISIL u BiH.

Operativnim radom, identifikovane su osobe koje se pojavljuju na snimku, te je utvrđeno da se ne radi o navodnim trgovcima oružjem, nego osobama kojima je italijanski novinar za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potrebe priloga dao novac da glume u fingiranoj TV sceni.

Osobe koje su se pojavile u videu su osobe teškog materijalnog stanja i registrovani zavisnici, koji su na ispitivanju priznali i opisali celi događaj.

Istragom je utvrđeno i identifikovano oružje o kojem se govori u prilogu, koje je pronađeno u BiH, a provode se aktivnosti da se pronađu i preostali komadi naoružanja zaostalog iz proteklog rata, koji su bili deo ovih aktivnosti.

S obzirom da je navedenim prilogom nanesena šteta ugledu BiH, u pogledu borbe protiv terorizma, o svemu su upoznati i nadležni organi Republike Italije, radi daljeg postupanja.

Pročitajte još:

Operativna grupa za borbu protiv terorizma nastavlja intenzivne aktivnosti na detektiranju i procesuiranju svih pojava i aktivnosti, koje mogu imati dodira sa terorizmom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijanski novinar platio narkomanima da glume trgovce oružjem

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2016

SARAJEVO - U proteklih 48 sati, Tužilaštvo BiH, Operativna grupa za borbu protiv terorizma, te SIPA i Granična policija, proveli su više istražnih aktivnosti i pretresa, temeljem TV priloga italijanskog novinara, koji je govorio o navodnoj kupovini ilegalnog oružja za tzv. "ISIL" u BiH...Operativnim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.