Izvor: BanjalukaLive.com, 03.Jan.2013, 20:55 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Topla čokolada ukusnija ako se pije iz narandžaste šolje
Istraživači sa Politehničkog univerziteta u Valensiji i Oksfordskog univerziteta ponudili su grupi od 57 osoba toplu čokoladu posluženu u plastičnim šoljama bijele, krem, crvene i narandžaste boje spolja, a bijele iznutra. Iako je u svim šoljama bio isti napitak, ispitanici su izjavili da je čokolada, servirana u narandžastim i krem šoljama bila najukusnija. "Boja posude u kojoj se hrana i piće serviraju može da pojača pojedina svojstva kao što su ukus i aroma", kazala je Betina Pikeras-Fisman sa univerziteta u Valensiji, ističući da bi njihova zapažanja mogla da budu od koristi prehrambenoj industriji. Prethodna istraživanja su pokazala da Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/fun/topla-cokolada-ukusnija-ako-se-pije-iz-narandzaste-solje.html)
Nastavak na BanjalukaLive.com...