Izvor: BanjalukaLive.com, 03.Jan.2013, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topla čokolada ukusnija ako se pije iz narandžaste šolje

Istraživači sa Politehničkog univerziteta u Valensiji i Oksfordskog univerziteta ponudili su grupi od 57 osoba toplu čokoladu posluženu u plastičnim šoljama bijele, krem, crvene i narandžaste boje spolja, a bijele iznutra. Iako je u svim šoljama bio isti napitak, ispitanici su izjavili da je čokolada, servirana u narandžastim i krem šoljama bila najukusnija. "Boja posude u kojoj se hrana i piće serviraju može da pojača pojedina svojstva kao što su ukus i aroma", kazala je Betina Pikeras-Fisman sa univerziteta u Valensiji, ističući da bi njihova zapažanja mogla da budu od koristi prehrambenoj industriji. Prethodna istraživanja su pokazala da Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/fun/topla-cokolada-ukusnija-ako-se-pije-iz-narandzaste-solje.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.