Svaki put sve više učesnika: Četvrti Banjalučki polumaraton 12. maja naredne godine

Izvor: Blic, 14.Nov.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki put sve više učesnika: Četvrti Banjalučki polumaraton 12. maja naredne godine

Četvrti Banjalučki polumaraton biće održan 12. maja naredne godine sa novim konceptom pod nazivom "Ran end mor vikend", a jedna od novina je izmenjena staza za učesnike, najavili su danas na konferenciji za novinare organizatori ove manifestacije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je Banjaluka i domaćin i logistička podrška organizaciji Banjalučkog polumaratona koji je svaki put bio sa sve većim brojem učesnika.

On je dodao da se značaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maratona ogleda i u tome što Banjaluku pozicionira kao jedan od regionalnih centara, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Banjaluka tu želi da bude pozicionirana i kulturno, i turistički, i sportski. To se uklapa i u našu sliku da privlačimo turiste i goste i da radimo jednu zajedničku ponudu više događaja različitih vrsta - naglasio je Radojičić, koji je i predsednik Organizacionog odbora Banjalučkog polumaratona.

Predsednik Upravnog odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić rekao je da je ova manifestacija prerasla u događaj u kojem će, uz vikend sporta, biti i festivala, zabave i edukacije.

- Jedna od bitnih stvari, jeste da je cilj četvrtog po redu polumaratona na tvrđavi Kastel, što će svakako obogatiti sadržaj celog događaja - zaključio je Ćorić.

- Ran end mor vikend" trajaće od 10. do 13. maja, a deo manifestacije biće i sportski seminari, edukacije, treninzi, "Ekspo" – polumaratonski sajam sportske opreme, sportskih događaja i sportskog turizma, koncerti, rafting, paraglajding, zabava za klince, te ostali sadržaji.

Ovogodišnji, Treći Banjalučki polumaraton obeležio je rekordan broj od 6.000 trkača iz 40 zemalja Evrope i sveta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.