Specijalci RS ušli u zgradu Izborne komisije u Srebrenici

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2016, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalci RS ušli u zgradu Izborne komisije u Srebrenici

Specijalna policija MUP-a Republike Srpske ušla je u zgradu u kojoj se nalazi izborni materijal u Srebrenici, rekao je član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović, javlja televizija N1 Specijalna policija MUP-a Republike Srpske ušla je u zgradu u kojoj se nalazi izborni materijal u Srebrenici, rekao je član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović, javlja televizija N1."Želim da vas obavestim da sam upravo saznao da je Specijalna policija MUP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << RS ušla u prostorije Opštinske komisije u Sebrenici, da je pod njihovom kontrolom izborni materijal, da se od juče čudne stvari dešavaju i da je Opštinska izborna komisija pod pritiskom", rekao je Arnautović.Aleksandra Simojlović, portparolka CJB Bijeljina rekla je za N1 da se pripadnici MUP-a nalaze u zgradi kako "ne bi došlo do narušavanja stanja sigurnosti".Opštinska izborna komisija Srebrenica zatražila je odobrenje od CIK-a BiH da zbog navodnih propusta u popunjavanju zapisnika sa četiri biračka mesta budu otvorene vreće sa izbornim materijalom sa tih birališta i ponovo se prebroje listići i uporede rezultati. Centralna izborna komisija BiH odobrila je Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica da sa pet biračkih mesta otvori vreće sa glasačkim listićima i kontrolnim brojanjem utvrdi rezultate izbora."Ovakva situacija nije uobičajena, nije nomalna i nije u skladu sa Izbornim zakonom BiH. Mislim da je u ovim trenucima Opštinska izborna komisija pod velikim pritiskom i smatram da bi javnost, u najmanju ruku, trebala da se uključi da vidimo o čemu se radi. Mi još uvek zvaničnih informacija o tim detaljima nemamo i ja sam u svoje ime izašao da vas obavestim. Mi trenutno imamo sednicu Kolegijuma. Nisam ovlašten iz CIK-a da dajem bilo kakva zvanična saopštenja, ali želim kao pojedinac da obavestim javnost o ovim događajima", kazao je Arnautović.Kandidat koalicije Zajedno za Srebrenicu Mladen Grujičić osvojio je do sada 3.879 glasova, sve stranke koje su ga podržale ili su sa kandidatima isključivo iz srpskog naroda za Skupštinu opštine (SO) Srebrenica imaju 3.334 glasa.Duraković ima 1.631 glas do sada, a sve partije koje su ga podržale u utrci za Skupštinu opštine Srebrenica 1.711.Trenutno su za načelnika opštine Srebrenica prebrojana 23 od 27 biračkih mesta u toj opštini, dok su za SO Srebrenica prebrojana dva biračka mesta manje, odnosno 21 od njih 27.Trka za načelnika Srebrenice, ali i sam sastav SO Srebrenica bit će neizvjesna do kraja.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Specijalna policija RS ušla u Srebrenicu i drži izborni materijal

Izvor: SandzakPress.net, 05.Okt.2016

Član Centralne izborne komisije (CIK) Suad Arnautović obratio se jutros novinarima ispred zgrade CIK-a i rekao da da želi da obavijesti javnost da je specijalna policija RS ušla u Srebrenicu i da drži pod kontrolom izborni materijal i izborni proces u tom gradu. On je ocijenio da je to protivno...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.